Skab dig en niche som fotograf

Hvis du gerne vil leve af at tage fotos og lave videoer, så er du ude i et hårdt marked, hvor der er mange om buddet, men det kan sagtens lade sig gøre at få en spændende forretning op at køre. Det gælder især, hvis du er i stand til at skabe dig en særlig niche inden for fotografiet, hvor du kan tilbyde noget, som får dig til at skille dig ud. Vil du for eksempel gerne være en god portrætfotograf, så kan det være et særligt område for dig at kaste dig over. De bedste portrætfotografer bliver kendte verden over og har muligheder for at arbejde hvor som helst.

Hvis dit fotografi skal blive til andet end en hobby og noget, som du reelt kan leve af, skal du have styr på din forretning. Der skal laves henvendelser til potentielle kunder, du skal arbejde med reklamebureauer og modeller, og du skal have et godt overblik over dine aftaler med dine kunder. Det kan du få ved at bruge et it-baseret system til crm, som er et stykke software, hvor alle kunderelationer, salgsarbejdet og diverse aftaler i øvrigt kan administreres. Hos firmaet Lime tilbyder de et sådant system, som bruges af både store og små virksomheder, så det er værd at tjekke ud, når du skal finde det bedste crm-system til din fotografforretning.

Som fotograf vil du også have fordele af at tilbyde at gøre hele arbejdet med beskæring og indramning færdigt for dine kunder. Portræt af bruden og brudgommen, svigermor eller dine kunders børn fortjener den flotteste finish, og du kan styrke din forretning ved at rådgive om valg af det bedste passepartout, så det færdige portræt vil tage sig perfekt ud.

En særlig niche inden for fotografiet, som vinder frem i disse år, er fotos af dyr, så måske er det et felt, du kan kaste dig over for at tilbyde noget, som ikke alle fotografer tilbyder? Kæledyr er i dag en vigtig del af familien, og det er lige før, at folk elsker deres kunde og katte lige så meget som deres børn. Et smukt portræt af den yndige bomuldshund eller den norske skovkat vil skabe varig glæde og give dig en særlig plads i deres hjerte, fordi du har formået at fange dyrets sjæl i et godt portræt.

mts_truepixel