Lær at lave gode portrætter

Nu om stunder har vi vænnet os til at tage selfies her og der og alle vegne. Vi poster selfies på de sociale medier eller vi sender billeder af os selv til hinanden. Det er både blevet en vane at gøre det, men samtidig er der også nogle forventninger til, hvordan man helst skal se ud på billeder. Især for yngre mennesker kan det være et pres, at de føler, at de skal leve op til noget bestemt. Allerede i 2014 satte digteren Capsar Eric fokus på selfies og de sociale medier med sin digtsamling. Der findes en række filtre, man kan anvende for at ændre eller optimere sine billeder, før man lægger dem på Instagram. Kvaliteten af en selfie taget med dit eget mobilkamera kan dog aldrig helt måle sig med kvaliteten af et selvportræt, som er taget af en erfaren fotograf.

Selvportrætter til jobsøgning og branding

Vil du gerne have taget et rigtigt selvportræt, kan det anbefales at gå til en professionel fotograf. Det kan være, at du har brug for nogle gode selvportrætter til din LinkedIn-profil, fordi du er i gang med at søge nyt arbejde eller gøre din profil mere skarp. Det kan også være, at du vil bruge selvportrætterne som pressefotos i forbindelse med en musikudgivelse, bogudgivelse eller andet kreativt arbejde. En professionel fotograf vil kunne tage billeder af dig, som viser dig fra din bedste side, men hvis du ønsker at ændre på dit udseende, før du går til fotografen, så er det muligt at få en brystkorrigerende operation hos https://motiva.health/dk/, som er en professionel klinik. Det er kvinders eget valg, om de ønsker at få en større barm, og det kan give selvværdet et boost. Vil du gerne arbejde med dit selvværd på andre måder, kan du følge psykolog Irene Oestrichs gode råd.

Bliv selv fotograf

Er du interesseret i selv at fotografere, så drømmer du måske om at blive portrætfotograf og tage gode billeder af andre mennesker, som fortæller historien om, hvem de er. Du kan bl.a. finde råd og vejledning hos en af Danmarks dygtigste portrætfotografer. 33 af landets andre dygtige portrætfotografer deltog i 2019 i en fotoudstilling, hvor de lavede selfies, og det kom der også en spændende udstilling ud af.

mts_truepixel