Bliv en fit fotograf

Selvom du måske har travlt og bruger mange timer foran computeren for at sortere og redigere dine billeder, er det stadig muligt for dig at komme i form og blive en fit fotograf. Det hele handler om at justere på nogle få parametre i din hverdag, så du kan holde dig sund og rask.

Organisér din tid

Vi har alle sammen 24 timer i døgnet, men ikke de samme 24 timer. Både arbejdsmængde, familieliv og andre forpligtelser får hurtigt gjort krav på mange af døgnets timer, og derfor er det måske ikke så let at finde tilgængelig tid i løbet af dagen. Uanset din situation og dine forpligtelser, vil du dog altid kunne justere på nogle parametre, så du bedre kan holde dig i form og forbedre din sundhed.

Vær opmærksom på din kost

Vigtigst af alt bør du være opmærksom på det du spiser. Din krop har brug for gode næringsstoffer, så du har energi til at klare dine daglige opgaver. Det er også afgørende, at du har et balanceret kalorieindtag, så du ikke indtager flere kalorier, end du forbrænder. Du behøver dog ikke at tælle kalorier, men i stedet fokusere på at drikke rigeligt med vand og spise masser af grøntsager og frugter, der mætter godt per kalorie, og som er rige på vitaminer og mineraler, samt spise magre kødprodukter og gode fedtkilder. Ydermere skal du være opmærksom på at få nok søvn, så din krop vil være bedre til at regulere de hormoner, der påvirker sult og mæthed.

Vær fysisk aktiv

Foruden at være opmærksom på din kost, bør du også inkorporere fysisk aktivitet i din hverdag. Fysisk aktivitet er ikke kun træning, men i princippet alle former for bevægelse. Sidder du meget ned i løbet af din dag foran computerskærmen, vil det gøre en forskel, at du rejser dig op en gang i mellem og lige går en lille runde i dit hjem. Det giver dit hoved en lille pause, og du har på den måde mulighed for at strække kroppen, så du ikke krummer sammen for længe i en dårlig kropsstilling. Du kan også gå en lille tur i nabolaget, så du får noget frisk luft.

Du kan træne derhjemme

Ud over at rejse dig fra skærmen en gang i mellem, og selvfølgelig når du tager billeder, bør du også sørge for at få pulsen op 30 minutter om dagen. Hvis du ikke føler, at du har tid eller lyst til at træne i et fitnesscenter, kan du sagtens træne effektivt derhjemme. Med blot nogle få redskaber kan du få pulsen op og sved på panden, og det kræver ikke meget plads. Hvis du gerne vil kunne træne effektivt derhjemme, kan du starte ud med en kettlebell, et par håndvægte og en måtte. Har du plads til det, kan du også anskaffe dig en stepbænk, et sjippetov og en yogabold. Kan du dedikere et rum i hjemmet til træning, kan du også finde smarte træningsmaskiner og masser af andet udstyr, der vil gøre det muligt at træne optimalt inden for dit eget hjems trygge rammer.

Pas godt på din krop og dit helbred, så du kan arbejde effektivt og være en fit fotograf, og så du samtidig har overskud til både familie og venner, samt alle de andre ting i din hverdag, der betyder noget for dig.

mts_truepixel